Termeni si conditii

Inainte de a utiliza sau obtine orice produse, informatii, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile. 

 1. Definitii si termeni

Următorii termeni folosiți vor avea, daca din context nu rezulta altfel, înțelesurile specificate mai jos:

AsiEvents: este denumirea comerciala a ASI PARTY MA SRL, persoana juridica cu sediul in Sat Hemeius Comuna Hemeius, Strada Garoifitei Nr 8, Bacau, inregistrata la Registrul Comertului, avand Codul Unic de Intregistrare 40624909.

Site: reprezinta magazinul online apartiand ASI PARTY MA SRL, gazduit la adresa www.asievents.ro si subdomeniile acestuia, prin intermediul caruia utilizatorul are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite de ASI PARTY MA SRL.

Utilizator: reprezintă persoana care accesează site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat termenii si conditiile prezentului site, îndeplinind in acest sens toate cerințele procesului de înregistrare;

Vanzator: persoana juridica ASI PARTY MA SRL.

Cumparator/client: poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care efectueaza o comanda prin intermediul site-ului.

Utilizare abuziva: reprezintă utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislației in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii ASI PARTY MA SRL.

 1. Continutul site-ului

Informațiile publicate pe site sunt informații de interes general, produsele comercializate de AsiEvents, ale partenerilor săi cat si alte informații considerate ca fiind de interes pentru utilizatori.

 1. Utilizarea site-ului

Utilizatorul se obliga sa acceseze si sa utilizeze site-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

 1. Limitarea raspunderii societatii

Societatea nu este si nu poate fi făcuta responsabila pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe site, care nu se datorează culpei sale.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunța clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea apăruta, daca produsul nu s-a livrat încă.

Caracteristicile produselor prezentate pe site sunt preluate/puse la dispoziție de producători si/ furnizori, iar societatea nu își asuma răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

Preturile produselor de pe acest site sunt informative si pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe site sunt valabile in perioada de timp menționata.

De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabila de către producători.

Societatea își rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informație de pe site.

Orice problema cauzata de produsele si / serviciile prezentate pe site se va soluționa pe cale amiabila in termen de 15 zile lucrătoare de la data sesizării in scris a problemelor, de către utilizator.

 1. Plasarea unei comenzi

Orice cumparator poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor selectate in cosul de cumparaturi si transmiterea acestei comenzi spre procesare. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta.

Comenzile sunt livrare intre 1 si 7 zile lucratoare in functie de disponibilitatea produsului, adresa cumparatorului si data la care a fost plasata comanda.

Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea comenzii si astfel nici rezervarea produsului respectiv.

Inainte de finalizarea si trimiterea comenzii, cumparatorul se obliga sa citeasca Termenii si Conditiile, confirmand cunoasterea si acceptarea acestora prin bifarea ”am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile”. Odata cu finalizarea si trimiterea comenzii, cumparatorul confirma ca a luat cunostinta si accepta neconditionat: caracteristicile, cantitatile, preturile, termenii si conditiile, politica de prelucrare a datelor cu caracter personal si politica de utilizare cookie-urilor.

La primirea comenzii, AsiEvents poate accepta sau refuza comanda cumparatorului, in caz de refuz, incercand, dar fara a se obliga, sa informeze cumparatorul cu privire la motivele neacceptarii comenzii.

AsiEvents isi rezerva dreptul de a anula comenzile pentru produsele afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, precum si a celor care din cauza unor nefunctionalitati/erori/buguri tehnice prezinta preturi derizorii sau evident eronate.

Cumparatorul este unicul raspunzator de corectitudinea, realitatea si legalitatea datelor completate in contul sau, aceste date fiind in mod automat cuprinse in facturile emise pentru produsele achizitionate de acesta. Completarea contului de catre cumparator cu date eronate sau incomplete, fata de prevederile legii si ale termenilor si conditiilor precum si consecintele acestor fapte cad in sarcina exclusiva a cumparatorului.

 1. Politica de livrare

Livarea comenzilor pentru produse fizice se face prin curier (pentru comenzile cu o valoare totala de peste 499 lei se face in mod gratuit).

Termenul de livrare este intre 1 si 7 zile lucratoare.

Pentru comenzile cu o valoare totala mai mica de 499 lei sau pentru produsele pentru care magazinul nu ofera livrare gratuita, costul livrarii va fi indicat in cosul de cumparaturi inainte de finalizarea comenzii.

Obiectiunile referitoare la eventualele nereguli si/sau lipsuri cu privire la integritatea coletelor (cutii deteriorate, sparte, pachete rupte, umede etc.) si a produselor aferente acestora se vor face in momentul livrarii prin intocmirea un proces verbal de constatare, sau prin refuzul primirii si platii coletului. Orice reclamatii ulterioare cu privire la aceste aspecte nu obliga vanzatorul sa le ia in considerare. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna.

Prin crearea contului si/sau prin finalizarea si trimiterea comenzii, cumparatorul/utilizatorul declara ca intelege si isi exprima acordul si consimte ca:

 1. Toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt reale, adevarate, corecte si complete la data plasarii comenzii;
 2. AsiEvents poate contacta cumparatorul/utilizatorul, in orice situatie in care este necesara contactarea acestuia cu privire la comanda, prin orice mijloc aflat la dispozitia AsiEvents;
 3. Sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Pretul unitar si total, modalitatea de plata precum si termenul de plata sunt specificate pentru fiecare comanda in parte in procesul de transmitere a acesteia. Facturile emise de AsiEvents se vor completa cu datele inscrise de cumparator in contul sau si vor contine produsele achizitionate conform cosului de cumparaturi. Facturile vor fi transmise de AsiEvents cumparatorului in format electronic, pe adresa de e-mail mentionata de cumparator in contul sau.

Utilizatorul/cumparatorul are obligatia permanenta de mentine datele de cont respectiv de facturare actualizate, corecte si reale pentru fiecare comanda facuta pe site.

Plasarea de comenzi telefonice se realizeaza pe propria raspundere a cumparatorului. AsiEvents nu raspunde pentru eventualele erori de intelegere cu privire la produsele comandate, adresa de livrare si/sau datele de facturare – recomandand plasarea comenzilor online.

 1. Politica de retur

Conform dispozitiilor oug nr.34/2014, cumparatorul are dreptul sa returneze un bun sau sa renunte la un serviciu neprestat inca (drept de retragere din contract), in termen de 14 zile calendaristice, fara prezentarea unui motiv si fara a suporta alte costuri cu exceptia celor de livrare. Termenul de 14 zile se calculeaza pentru bunuri incepand cu ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a bunului comandat, dupa semnarea de primire a documentului de transport.

Exercitarea dreptului de retragere din contract de catre cumparator se face prin completarea online a formularului de retur si a returnarii bunurilor si a eventualelor cadouri oferite in urma unei promotii sau campanii care au insotit bunul respectiv, cu respectarea urmatoarelor conditii: returnarea tuturor elementelor componente; nedeteriorarea produselor in procesul de retur; prezentarea dovezii de achizitionare; pastrarea si returnarea intacta a etichetelor si documentelor aferente produselor. Costurile directe legate de returnarea produselor se suporta de catre cumparator conform dispozitiilor oug nr.34/2014. Potrivit dispozitiilor aceleiasi ordonante, in situatia in care cumparatorul returneaza produsul intr-o stare ce diminueaza valoarea acestuia, AsiEvents are dreptul sa aprecieze asupra acestei diminuarii si sa scada proportional cu aceasta suma returnata cumparatorului.

AsiEvents va rambursa cumparatorului suma achitata de acesta din urma in termen de maxim 14 zile de la data intrarii in posesie a bunului de catre AsiEvents. Suma va fi returnata cumparatorului, prin restituire, in contul bancar indicat de acesta in cererea de retur. In cazul platii online, banii vor fi returnati in contul din care a fost efectuata plata.

Rambursarea sumei catre cumparator ca urmare a exercitarii de catre acesta a dreptului de retragere din contract poate fi amanata pana la confirmarea primirii bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate catre AsiEvents.

In situatia putin probabila in care un produs comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat sau prestat de catre AsiEvents, acesta din urma va informa cumparatorul asupra acestei situatii si va returna cumparatorului contravaloarea produsului, prin restituire, in contul bancar din care a fost efectuata plata, in termen de maxim 5 zile de la data la care AsiEvents a luat cunostinta de aceasta imposibilitate sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

Conform dispozitiilor oug nr.34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract urmatoarele:

 1. Contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre AsiEvents; b. Furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care AsiEvents nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere; c. Furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de cumparator sau personalizate in mod clar; d. Furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; e. Furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator; f. Furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente; g. Precum si in alte cazuri prevazute de lege.

AsiEvents furnizeaza produse personalizate, dupa specificatii prezentate de cumparator. Aceste produse sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract.

 1. Modalitati de plata

Pretul fiecarui produs, modalitatea de plata a acestora precum si termenul de plata sunt toate indicate si pot fi alese pentru fiecare comanda in parte. Achitarea produselor se poate face ramburs sau online, astfel:

Ramburs: cu numerar in lei, integral catre agentul de curierat care efectueaza livrarea.

Online: cu card bancar Visa sau Mastercard.

Pentru garantarea sigurantei tranzactiilor, AsiEvents foloseste platforma de plati online Stripe.com prin care cumparatorul poate plati produsele AsiEvents cat mai simplu si rapid, in perfecta siguranta si control deplin.

Daca alegeti sa platiti online cu un card bancar, introduceti datele de card necesare autorizarii tranzactiei. Procesarea acestor date se face exclusiv prin intermediul Stripe. Siteul nostru nu stocheaza nici-o informatie.

Inainte de a finaliza plata comenzii si a apasa butonul plateste va rugam sa verificati toate datele introduse, daca informatiile sunt corecte, iar in contul bancar de card sunt fonduri suficiente pentru plata integral a comenzii, veti primi un mesaj de aprobare a respectivei tranzactii.

Pentru tranzactiile online cu card bancar nu se percepe niciun comision suplimentar. In cazul in care cardul folosit este asociat unui cont in alta moneda decat RON, tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului.

 1. Garantie

AsiEvents, în calitate de vanzator, asigura calitatea produselor achizitionate. Perioada de garantie comerciala a produselor de imbracaminte si accesorii comercializate de societatea noastra este de 30 de zile de la data achizitiei produsului. In condiții normale de utilizare aceste produse sunt garantate pentru orice defect de fabricatie pe o perioada egala cu durata medie de utilizare de 30 de zile de la data achizitionarii.

Prezentul certificat de garantie comerciala este intocmit si eliberat in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, republicata si modificata prin OG nr. 9/2016 si ale OG nr. 21/1992, privind protectia consumatorilor, republicata si modificata.

Drepturile prevazute prin lege consumatorilor (inclusiv garantia legala de conformitate prevazuta de art. 2 alin. e¹  coroborat cu art. 16 si 16² din Legea  nr. 449/2003) nu sunt afectate de garantia comerciala oferita. Prin prezenta, consumatorii sunt informati in mod nemijlocit ca durata medie de utilizare a produsului este de 30 de zile de la achizitie, caz in care garantia legala de conformitate acordata consumatorilor (astfel cum este aceasta notiune definita de art.2 pct. 2 din OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor este limitata la aceasta perioada, in conformitate cu dispozitiile art. 16² din Legea nr. 449/2003).

In cazul cumparatorilor persoane juridice este aplicabila doar garantia comerciala de 30 de zile de la achizitie.

Pentru acordarea garantiei comerciale si respectiv a garantiei legale de conformitate este necesara respectarea stricta a instructiunilor precizate mai jos. Trebuie sa luati in considerare faptul ca, odata cu timpul si cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzura, iar aceasta nu reprezinta un defect care implica acordarea garantiei comerciale sau legale de conformitate. Garantia se aplica doar în cazul in care cumparatorul face dovada achizitiei produsului de la societatea noastra, sens in care este obligatorie prezentarea:

bonului fiscal sau a facturii fiscale aferente produsului, precum si toate accesoriile produsului.

Lipsa unuia dintre elementele de mai sus, poate duce la refuzul acordarii garantiei pana la prezentarea documentelor de mai sus.

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea transportului achitat de subscrisa pentru returul produsului reclamat ca fiind defect si a manoperei de investigare a produsului reclamat a fi afectat de vicii ascunse. Toate produsele reclamate ca fiind afectate de vicii ascunse vor fi supuse expertizei de specialitate. Garantia este valabila numai pe teritoriul Romaniei. Perioada de garantie se prelungeste cu termenul scurs de la data reclamatiei pana la data aducerii la conformitate a produsului (inclusiv perioada necesara efectuarii expertizei), mentionandu-se acest fapt in certificatul de garantie. In cazul inlocuirii produsului se va emite un nou certificat de garantie.

Modalitati de asigurare a garantiei:

In situatia constatarii unui defect al produsului achizitionat din magazinul nostru in timpul perioadei de garantie, va rugam sa ne contactati pentru instructiuni la nr. de telefon 0754796333 sau la adresa de mail contact@asievents.ro .

Garantia va fi asigurata în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizarii prin:

 • repararea produsului
 • inlocuirea produsului – dacă acesta nu poate fi reparat
 • returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

Conform dispozitiilor Legii nr. 449/2003, la achizitionarea produsului, vanzatorul are obligatia de a explica modul de utilizare si intretinere a produsului furnizat. Clientul are obligatia sa verifice integritatea produsului, aspectul exterior si prezenta in ambalaj a accesoriilor produsului inainte de finalizarea vanzarii. Orice reclamatie ulterioara referitoare la lipsa de conformitate din punct de vedere estetic sau de integritate exterioara si care ar fi putut fi sesizata la cumparare nu va fi luata in considerare. Pentru a fi recunoscuta si validata orice lipsa de conformitate a produsului trebuie reclamata in cadrul perioadei de garantie.

Conditii în care garanţia nu este aplicabila

 • uzura morala si uzura fizica normala a produsului
 • uzura materialelor din cauciuc si elastic si deteriorarea mecanica a capselor si fermoarelor
 • decolorarea produsului sau a partilor componente ale acestuia în urma expunerii la factori de mediu (soare, alte surse puternice de caldura, umiditate excesiva, ploaie, zapada)
 • deteriorări suferite de produs în urma unor evenimente extraordinare: accidente, incendii, cutremure, inundatii, etc.
 • defecte produse de transport, manipulare şi depozitare a produsului in conditii improprii (temperatura si umiditate excesive, etc.) precum si in caz de interventie asupra sa a actiunii animalelor de companie, rozatoare, daunatori;
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvata sau incorecta a produsului, inclusiv in caz de socuri mecanice voluntare sau involutare (frecare, lovire, agatare, rupere, sfasiere, etc.)
 • interventia efectuata asupra produsului de persoane neautorizate inclusiv vopsirea produsului
 • intretinere defectuoasa (curatarea folosind metode sau produse neadecvate)
 • incompatibilitati de marime si latime (pentru aceasta situatie este posibila schimbarea produsului nefolosit cu respectarea conditiilor aferente Schimbului/Returului de produse)
 1.   Prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru detalii accesati pagina Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.

 1.  

Pentru detalii accesati pagina Politica de Utilizare Cookie-uri.

Societatea nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea termenilor si condițiilor.